Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tomtop

29. 10. 2009 12:58
co odpovědět?

běžný člověk, kterému stačilo chodit z práce dom, jet občas do jugošky a nevěděl o represích ... ten musel občas držet pusu, jinak ale neměl akční život .... hůře na to, byly jisté rodiny - např. naše rodina chodila do kostela, dotklo se to nejen možností rodičů, ale i mě - dítěte ve 3. třídě ... učitelka se mi veřejně vysmívala a dělala ze mě opakovaně blbce. Tehdy jsem se bránit neuměl ... a mnozí další, kteří byli vězněni kvůli víře , jejich ženy byly nuceny k rozvodu .... to jsou věci, které by se vyprávět měli ...

0 0
možnosti

zehl

28. 10. 2009 13:44
Rifle šité u Vietnamců?

Za totáče? Těsně vedle, Vietnamců tady za komoušů bylo pár na školách a pár na nějakých pracovních stážích. Šít a prodávat textil začala až vlna, která přišla mnohem později... Tolik jen pro upřesnění. Když vzpomínat, tak bez omylů.

0 0
možnosti

autorka

28. 10. 2009 14:04
Re: Rifle šité u Vietnamců?

Ale jo, u nás rifle šili. Koncem 80. let

0 0
možnosti

cibich

27. 10. 2009 14:52
Před tím mávali Henlainovi a Hitlerovi

Mávali pořád!Někomu z radosti a s radostí,někomu z nenávisti.

0 0
možnosti

kOBLICH

26. 10. 2009 20:01
Co odpovědět?

Pokud mu chcete říct pravdu, tak řekněte: Češi byli, jsou a budou hlupáci a zbabělci, kteří nejsou schopni si sami vládnout. A ty, pokud máš jen trochu rozumu, tak se seber a běž začít život co nejdál odsud, tak, jako to udělali ti chytřejší z nich!

0 0
možnosti

Killingworth

29. 10. 2009 1:14
Re: Co odpovědět?

R^R^R^R^R^

0 0
možnosti

antizelenka

26. 10. 2009 18:52
autorce

ani tak nejde o dobu, jestli padesátá léta nebo později, spíše o věk, výchovu a "štěstí", nebo smůlu,

malé děti samozřejmě zažívaly dětství se vším všudy, pokud neměly přímo v rodině problémy s režimem, nemohly to jinak vnímat ostře,

v dospívání ti štastnější měli problémy s režimem, pokud měli rovnou páteř a zdravou výchovu, tak brzy narazili na soudruhy, čím dříve a silněji(pokud přežili) tím lépe pro ně a jejich morální výchovu, tedy pokud se nezlomili.

nejšťastnější pak byli ti co jen chodili do práce,na pivo a domů, bez jakékoli vnitřní potřeby něco umět dokázat nebo se rozvíjet( ti jsou dnes nejvíce nešťastní, protože zmizel skleník a ono venku občas fouká)

0 0
možnosti

hnupobijce

27. 10. 2009 8:35
Re: autorce

... znal jsem za komousu jednoho instalatera , fanda do muziky celkem chytry chlap.Prace ho ale bavila ... nechapu co mel podle vas chtit dokazat ... .Nebo nejaky delnik ve vyrobe,prodavacka, ruzni remeslnici, ucitele, ... co tito lide maji chtit podle vas dokazat nez dobre delat svoji praci ? Dalsi otazka je jakou moznost maji tato vetsina zamestnanych lidi "neco dokazat" , kdo jako bude delat jejich praci ? Komunizmus to je podle mne utopie ale pri takovych nazorech -schopny,neschopny podle vyse mzdy a podobne se i komunizmus stava realizovatelnou myslenkou.;-DChtit neco dokazat ... po 8-mi hodinove makacce ... a zit bude kdo ?

0 0
možnosti

xs123

26. 10. 2009 11:24
zážitky

Syn občas chodí na "pařbu" na tzv. ostrov, což je soukromý pozemek, kde se občas konají oficiální akce a občas neoficiální. Techno a tak... Na soukromé akce policajti nesmí, a tak stojí u vstupu na pozemek a jenom tak koukají. A  táta mu povídá - vidíš , jak se máte, to na nás přijelo několik autobusů policajtů a obklíčili celý ostrov. U východu udělali uličku, a tou musel každý proběhnout. Když někdo utíkal přes pole, toho chytili a vzali obuchem. I on prý jednu dostal při zátahu. Jistě víte, co bylo příčinou  - koncert "nepovolené" kapely.

0 0
možnosti

admiral666

26. 10. 2009 12:27
Re: zážitky

:)))))))))))))))))))))))))

"Na soukromé akce policajti nesmí"

0 0
možnosti

qui n tana2

25. 10. 2009 21:33
prijeti minulosti jako faktor osobniho rustu

koukam, ze mnozi stale ziji ve svem nekonecnem boji proti komousm, aniz by jsi uvedomili, ze prave tohle svedci o jejich vnitrnich traumatech vice, nez cokoliv jineho. z hlediska systemu je nutne divat se na tu dobu tak, jak byla a prijmout jji dusledky tak, jak byli nastaveny. tak jako po revoiluci byly nastaveny jine podminky a ten, kdo to nepochopil, bude na tuto dobu taky skuhrat do nekonecna. a nekteri lide budou skuhrat cely zivot, protoze proste nepochopi vubec nic. takovy vecny bojovnik proti komousum wiki, ten bude stale opakovat stejne vzorce chovani tehdy i ted a bude je opakovat az do sve smrti, aniz by pochopil, ze ten, kdo by mel zmenit pohled na system, je jenom on sam. a to, ze to nechape, tak to jenom svedci o tom, ze zustal ve svych myslenkach zesekly nekde v tech letech, kdy jemu a jeho rodine komuniste ublizili.;-)  

0 0
možnosti

admiral666

25. 10. 2009 21:38
Re: prijeti minulosti jako faktor osobniho rustu

"z hlediska systemu je nutne divat se na tu dobu tak, jak byla a prijmout ji i dusledky tak, jak byly nastaveny, kdo to nepochopi bude na tuto dobu taky skuhrat do nekonecna"

hele to rikam Forrestovi stran stredoveku a cirkve furt dokola a on blaboli svoje porad.

0 0
možnosti

hnupobijce

25. 10. 2009 1:59
Ano

toto je dnesni doba ... "šestnáctiletý gymnazista - premiant třídy, plynně komunikující ve třech světových jazycích" - a je to vlastne ponekud dusevne zaostaly,neschopny inteligentni uvahy ( alespon podle toho co pisete a jak to na mne pusobi) mlady clovek.Uboha doba.Vas popis minuleho rezimu je take tak trosicku tzv.pravicoveho zamereni, nejak mi to nesouhlasi s popisem konce 80 -tych let u nas ve meste.Ale situace byly ruzne mesto od mesta ...

0 0
možnosti

brnl

25. 10. 2009 9:22
Re: Ano

No spíš bych řekl že bude nějaká chyba v rodičích že mu nedokážou tu dobu nějak reálněji přiblížit.

Ono když tak člověk dneska poslouchá kolem sebe ostatní tak má dojem že skoro všichni byli statečnými a pronásledovanými disidenty, podivné že tihle "disidenti" seděli potichoučku doma ještě v době kdy už bylo jasné že bolševici silou nezasáhnou.

Osobně jsem to viděl např. v Mělníku kde se tehdá na náměstí nás sešlo tak cca 500 lidí z celého okresu Mělník, a to už nehrozilo vůbec nic osobně jsem tam tenkrát vyrazil s manželkou a dvěma malýma dětma.   

0 0
možnosti

wandering star

24. 10. 2009 1:32
Jo, a za otroctví nebyla nezaměstnanost

0 0
možnosti

admiral666

24. 10. 2009 22:59
Re: Jo, a za otroctví nebyla nezaměstnanost

Kazdy by mel mit nezcizitelne pravo na praci a bydleni. Sice praci fyzickou a bydleni na ubytovne, to je jasne, ale mel.

0 0
možnosti

admiral666

24. 10. 2009 1:10
vyzdoba lokomotiv

No to se dnes uz nevidi

http://www.k-report.net/discus/nahledy/345865.jpg

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS