Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Satyriana

29. 10. 2009 18:23
Málokdo si připouští,

že se malér může stát i jemu. Je to velice jednoduché a rychlé. Máme totiž díru v zabezpečení rodin, kdy je žena s rodičovským a když přijde nezaměstnanost partnera, pořád jsou nad limitem, takže nedostanou žádné dávky a na dluh jim, samozřejmě, už vůbec nikdo dávat nebude.

Pokud jde o půjčky, platí jednoznačně a) mít ji pojištěnou, za b) komunikovat, komunikovat, komunikovat. Tedy s věřiteli. Vždyť už nějakou dobu fungují i občanské poradny. tady už je sakra zle.

Líbí se mi projekt na Slovensku, kde se nakontaktuje naprosto nejširší příbuzenstvo rodiny v průšvihu, sezve na jedno místo, psycholog to uvede  vylíčením situace - a pak se poznávají a povídají si a nějak si to řídí sami... Zatím se prý vždycky pomoc našla. Projekt financuje EU. Stačilo by pár šikovných lidí, napsat žádost o grant -  a podobným lidem by pomohli přímo ti "jejich".

0 0
možnosti
L

Lenka64

29. 10. 2009 10:21
:)

Zrovna včera jsem viděla na nějakém webu blízkovýchodních novin podrobný seznam všech, koho o minulém víkendu zadržela policejní hlídka při řízení pod vlivem alkoholu. No nebylo by to marné, přečíst si, kdo  v našem okolí pije a řídí a případně se mu na silnici vyhnou ?:-)

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

29. 10. 2009 10:17
u nás

na městském webu visí dražební vyhláška, bude se dražit mobilní telefon jistého pána. Vyvolávací cena 300,-. Lehce absurdní - ale ať to tam visí. Ale jen pokud se někde na stejně lehce dostupném místě dočtu jména jednatelů a předsedů představenstev firem, které neplatí a neplatí a neplatí....

0 0
možnosti
S

Satyriana

29. 10. 2009 18:15
Re: u nás

přesně.

0 0
možnosti
JP

karamba64

29. 10. 2009 9:26
Ono to je v našem státě fakt hodně divný

dlužníka je možno vláčet na internetu, zveřejňovat jeho osobní údaje a to beztrestně, když se v hypermatketu najde zkažené maso, dozvíme se o tom z televize, ale když ČOI najde čerpací stanici, která prodává nekvalitní benzín, nemá občan právo vědět, o jakou stanici se jedná. Trochu pokřivené mi to připadá, že by tedy nebyl stejný metr pro zveřejnění informací? To v případě čerp. st. vypadá, jakoby tam měl stát zájem, jinak si to nedokážu vysvětlit.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

29. 10. 2009 9:06
kde je vina

dokud bude vymahatelnost práva v této zemi jen založená na nezákonnosti a kriminalitě vymáhajících za podpory justice atd. nikdy nebude lépe..správně autorka uvedla podhodnocených cen a já přidávám a nadhodnocených odměn exekutorů je to pár týdnů zpět když jsem u Evropského soudu obhajoval právě tuto naší českou specialitu místo částky vymožené poníženou o částku výkonu a nákladů pro vymáhajícího jsem musel argumentovat proč je tomu naopak tedy povýšenou k částce vymožené a bez zpětné kontroly vynaložených nákladů včetně neexistující právní smluvní vazby mezi exekutorem a věřitelem čímž není dlužník k exekutorovi ničím povinován a přesto musí platit neuvěřitelné částky a to i v případě kdy dlužnou částku vyplatil včas tak proč po letech má platit nějakého..ehmmm...a věřte tohle by neobhájil ani baron Prášil...opět tento stát zaplatí mastnou pokutičku už šestou v pořadí na poli diskriminace...

0 0
možnosti
JD

pedr64

29. 10. 2009 8:59
autorka hraje na city

"mladí rodiče holčičky, kterým budou dražit střechu nad hlavou". Proč nenapíše i to B, kde se ty dluhy vzaly?Že chtěli mít všechno najednou a hned bez ohledu na své reálné možnosti. Možná jim křivdím, možná přišli o práci a jsou těžce nemocní-no, kdyby to tak bylo, autorka by to jistě zmínila

0 0
možnosti
KK

autorka

29. 10. 2009 9:09
Re: autorka hraje na city

Oba mají zdravotní problémy. Domek zdědili, chtěli se postavit na vlastní nohy a styděli se někomu svěřit, že nezvládají situaci...

0 0
možnosti
O

oslik

29. 10. 2009 8:28
Autorko,

uvědomujete si, že voláte po dalším zhoršením právnosti? Už dost na tom, že jsou chráněni vrazi, násilníci a zloději. Jestliže udělám průšvih a neponesu následky, nepoučím se, a příště ho udělám znovu. Chráněn má být ten, kdo utrpí škodu vinou druhého, ne ten, kdo ji způsobí.

Lichvářství je jiná kapitola...

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3332x
Herečka na jevišti svět...

Seznam rubrik

Oblíbené stránky