Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WS

wandering star

22. 10. 2009 23:52
Když jsem se hlásila na gympl

musela jsem mít doporučení od domovního důvěrníka, který ho napsal těžkou rukou s hrubkama. Dostávat se potom na vysokou bylo ještě zábavnější. Celá naše země bylo jedno velké vězení, z kterého se smělo jen na propustku a museli jste doma nechat rukojmí. Nebylo možné si důstojnou cestou pronajmout bydlení.

0 0
možnosti
WW

sluni-sluni

23. 10. 2009 9:10
Re: Když jsem se hlásila na gympl

v r. 1987 jsme měli s pronajmutý byt, a v té době děti si mohly hrát v parku bez toho, aby se píchly o jehlu nějakého narkomana, narazily na nějakého žloutenkáče, nebo bezdomáka, když se šlo v naší rodině na střední v 80. letech - žádné potvrzení domovního důvěrníka jsme mít nemusely, a když brácha chodil na katechismus - tedy do náboženství, tak - světe div se - nikdo ho za to nepronásledoval...., a dál světe div se - chodilo se na něho do jedné třídy ve škole, kam ten farář chodil "vyučovat"....  ono všechno není zase černorudé jak se zdá... jo a naši rozhodně nikdy "ve straně" , nebo nějaká odbrářští funkcionáři nebyli - byli to dělníci (a např. taková šička bez maturity), ale prostě makali a starali se o rodinu

0 0
možnosti
MK

DOYEN

22. 10. 2009 22:38
Ve školce

jsem se učil básničku s.Zápotockého Mamičko a tatíčku ujídáte nám z krajíčku.Po ěé letech totálního zmaru nám "pravičáci" generačně básničku vylepšili.Babičko a dědečku ujídáte nám z vdolečkuRv

0 0
možnosti
T

takyjá

22. 10. 2009 22:42
Re: Ve školce

a proto Vám snížíme penze,aby jste tady dlouho nesmrděli:-)))))))Vaše ODS,KDU,SZ a TOP09:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

0 0
možnosti
T

takyjá

22. 10. 2009 22:38
Dnes se nemusí mávat:-),ale lidé mají stejný strach:-))

že přijdou o práci,když se blbě podívají na majitele,nebo když ženská nedá šéfovi, nebo,když se nenechá označit jako kráva v kravíně,že má krámy v hypermarketu,nebo když někdo řekne svůj názor a není to ten správný modrý, nebo...a tisíc a jedna věc:-)))Jinak 1.májové průvody byli fajn,bylo jaro,vše kvetlo, lásky to čas:-)) takže ty bláboly co je učí ve škole:-))to jim snad vysvětlují bojovníci proti komunizmu poslední hodiny:-)nebo vrazi mašínové? nebo zavření kolaboranti s SS-áky?nebo tí co živili,šatili a hráli jim divadla a kina? když v té době byli vypalovány Ležáky,Lidice a další bohulibé, jak řekla i ve veřejnoprávní ČT celebrita,že ji bylo za nácků fajn:-))Každá doba má něco pro někoho:-))Dnešní má také pro 500 bohatých rodin a zbytek otroků,kteří na ně pracují,třesoucí se o práci popřípadě stojících ve frontách na pracáků či žebračenku:-))Potkalo to i vejcovody ODS:-))se asi divili,že jim to jaksi nepomohlo:-)))))))))))

0 0
možnosti
MK

DOYEN

22. 10. 2009 22:42
Re: Dnes se nemusí mávat:-),ale lidé mají stejný strach:-))

Pravdivé,ale velmi smutné

0 0
možnosti
PK

juggler

22. 10. 2009 22:31
HM

a co mu treba rict promin ? kdybych tenkrat vedela jak spatne to s nami vsemi dopadne ozvala bych se ..... promin ze jsem se nezajimala o svet kolem sebe ze jsem zila v ulite byla malinka nic moc ale libila se mi stejne jako spouste jinym ..... bylo nam jedno ze komunisti lzou zabijeji a sikanuji lidi jen kvuli jinemu nazoru bylo nam jedno ze jsme ruskou kolonii ktera nam kradla vedce napady a nedavala nic naopak nam dodnes dluzi ..... promin ze jsme vam svou neochotou pripravili budoucnost jakou si nezaslouzite ? mozna by neco takoveho vzal ;-) a nemusela by jste se stydet takovych lidi tu bylo sakra hodne jinak by tu ten rudy mor nevladnul ctyricet let a dalsich dvacet po takzvane revoluci

0 0
možnosti
T

takyjá

22. 10. 2009 22:39
Re: HM

a ozýváš se nyní,když vidíš ty lumpárnyx,zlodějiny,tunely,podvody,korupci,...?:-))))a to Ti nejde o život,ale o práci:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

0 0
možnosti
J

jaanaaa

22. 10. 2009 21:37
Dneska je tu fajn,

jsou tu samí slušní diskutující, to se mi snad ještě nestalo. Dobrou noc všem ;-)

0 0
možnosti
V

viveka77

22. 10. 2009 21:39
Re: Dneska je tu fajn,

Dobrou :-)R^

0 0
možnosti
V

viveka77

22. 10. 2009 21:36
A Svobodnou Evropu

jsme po večerech tajně chytali, a Hlas Ameriky.. :-)

0 0
možnosti
JK

bushman 777

22. 10. 2009 21:50
Re: A Svobodnou Evropu

A co to bylo na VKV za českou stanici kde jsme na magneťáky nahrávali Floydy,DXire Straits ap.Něco v pátek večer-Větrník?

0 0
možnosti
J

jaanaaa

22. 10. 2009 21:27
Taky pamatuju,

jak v rádiu mohli pouštět jen nezávadnou hudbu ze zemí socialismu a na tu imperialistickou byla daná kvóta, což bylo docela humorné, z dnešního pohledu. Elpíčka se západní hudbou se v obchodě povětšinou koupit nedala, takže moje kultura spočívala v magnetofonových nahrávkách nevalné kvality  - protože buď to byla stá kopie, nebo písničky postrádaly začátek (to v případě odchytávání písniček z rádia ;-D)

0 0
možnosti
J

JosefŇ

22. 10. 2009 21:31
Re: Taky pamatuju,

Taky pamatuji jak v kinech bylo spousta Francouzkých, Italskych i Amerických filmů.

0 0
možnosti
IM

motiva

22. 10. 2009 21:19
pamatujete si?

kupujte sýry Čechové, vepřové řízky sežrali Rusové! V 68. mi bylo 12 let, pamatuju si prostřílené fasády domů, zborcené podloubí na náměstí, matku a babičku, jak ve čtyři ráno brečí u rádia, že bude další válka. Do té doby jsem si myslela, že je vše tak jak má být, těšila jsem se na osmiletý gympl, kam jsem udělala přijímačky a netušila, že nás z něj za dva roky vymetou zpátky na základku. S tím masem naváženým ve čtvrtek to je fakt přesný, zbytek týdne zela řeznictví prázdnotou. Za to kuřata nám lezly i ušima, žádné jiné maso se bez fronty sehnat nedalo, zlepšilo se to snad až koncem sedmdesátých let, ale frontu na maso jsme musely ve čtvrtek chodit vystát stejně, ještěže byl řezník přes ulici a dalo se to zvládnout v polední pauze.

0 0
možnosti
PA

medvídek Puch

22. 10. 2009 21:18
reknete mu, at si zajede na kubu nebo do severni koreje

pokeca si tam s par obycejnyma lidma, tedy pokud ho nejaci tajni k nim pusti a udela si obrazek sam, neni nad vlastni zkusenost, btw. kdyz jsem na gymplu prinesl do skoly kryla, tak mi tridni, za coz mu dekuji, protoze dostat se to k rediteli nebo jeho zastupci, tak bych k maturite nesel, rekl, at uz to nikdy do skoly nenosim, pokud chci dostudovat, no a prvni maj, na zakladce povinnost, ale tam me to snad ani nenapadlo, abych vzdoroval, na gymplu jsme meli prijet, ale kdyz jsme prijeli jak hastrosi, tak nas tridni radsi poslal pryc, jo byl to fakt docela rozumnej clovek, ale svym detem chci doprat lepsi detstvi, a hlavne atmosferu

0 0
možnosti
V

viveka77

22. 10. 2009 21:15
A ten krásnej vtip o frontě na chleba

lidi stáli dlouhou frontu od večera, mrzlo a fučelo. O půlnoci vyšel prodavač, že chleba bude málo, že židi můžou jít rovnou domů. Ve tři ráno vyšel prodavač, že chleba bude málo, že kdo není ve straně může jít rovnou domů. V pět vyšel prodavač, že chleba vůbec nebude.

Kdosi si ulevil: zase to ti židi vyžrali.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

22. 10. 2009 21:21
Re: A ten krásnej vtip o frontě na chleba

VTIPY - Politické - 3Babička jde do kina, ale paní pokladní jí sdělí:

"Dnes nehrajeme, Brežněv

umřel."

"A to nemáte jiného promítače?", ptá se babička

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3332x
Herečka na jevišti svět...

Seznam rubrik

Oblíbené stránky